Duurzaamheid is een speerpunt binnen  de Texa Nicon Groep. Milieuvriendelijke dakoplossingen, energievoorzienningen en waterbuffering zijn niet langer een bijzaak maar een hoofdzaak geworden. Dit was een aantal jaar geleden een reden voor ons een samenwerking te zoeken met specialisten op het gebied van groen en energie Gezamenlijk met Weverling Groenproviders en Wattco is Natura Daken+ opgericht.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • Optimaal gebruik van specialisme;
  • Up to date vakkennis op gebeid van duurzaamheid;
  • Zekerheid in uitvoering;
  • Geen vreemde bedrijven op uw nieuwe dak en dus geen kans op schade’s;
  • Gezamenlijke garantie.

Groendak

Een groendak of vegetatiedak is een dak met begroening.Dit kan in de vorm van een sedummat(onderhoudsarme vetplantjes), maar u kunt ook kiezen voor een groen dakterras of sierlijke daktuin.

Hiermee geeft u uw pand niet alleen wat extra’s maar een groendak is ook duurzaam, goed voor het milieu, biodiversiteit en werkt water bufferend.

Energievoorzieningen

Het dak is een uitgelezen plaats voor het aanbrengen van alternatieve energiebronnen. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Een slimme keuze, want zonnepanelen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar kunnen ook nog eens zorgen voor een flinke besparing op uw energiekosten. Wist u trouwens dat het rendement van zonnepanelen wordt verhoogd als  het in combinatie met een groendak wordt aangebracht?

Future [p]roof

Een Future [p]roof bestaat uit materialen die op duurzame wijze zijn vervaardigd en bij voorkeur gerecycled kunnen worden. Het dak heeft weinig onderhoud nodig en kan verder voorzien worden van extra’s zoals groenbedekking, zonnepanelen en windmolens. En door de verschillende subsidiemogelijkheden heeft een Future [p]roof ook nog eens economische voordelen.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie, of wilt u een afspraak maken?
Neem dan vrijblijvend
contact met ons op!